Blog | Het kerstuitje van wasmiddeldetergentenleverancier ‘De Slappe Was’

21-12-2012 Het kerstfeest van bedrijf ‘De slappe was’, leverancier van wasmiddel detergenten

Alle 50 werknemers druppelen in kleine groepjes binnen, uitgelaten over het feit dat ze eerder van werk weg mogen om betaald (!) een middag te ‘teambuilden’ . Geen van allen hebben ze er bijster  veel zin in, maar alles beter dan nog een paar uur achter die computer zitten.

Binnen krijgt iedereen een glas prosecco, dat gaat er lekker in.

Jan die altijd de koffie machines bijvult en het pand schoonmaakt, zit in een hoek een krant te lezen. ‘Dit is elk jaar weer uitzitten’ denkt hij, ‘maar ook deze keer zal er weer een einde aan komen’ en legt zich erbij neer.

Sophie en Nathalie, de receptionistes, kletsen er op los en weten na en kwartier alles van elkaars vakantieplannen, manieren om je haar nog makkelijker vast te zetten en over het schandaal van Piet, die kennelijk in de printkamer met zijn secretaresse Lotte heeft gezoend.

Chris, de baas, kijkt om zich heen of iedereen is verzameld. Hij is hier ook niet voor zijn lol maar ja, Sabine van HR zei dat ze echt niet mogen bezuinigen op het jaarlijkse kerstuitje dus heeft hij haar maar weer haar gang laten gaan.

Hij begint zijn praatje; ‘welkom iedereen’, als Piet en Lotte binnenkomen. ‘ Ja sorry Piet zijn auto was kapot dus moest ik terug om hem nog helemaal van kantoor te halen en daar was geen trekhaak dus eh ja ok sorry’. ‘Ook welkom Piet, Lotte.  Waar was ik gebleven?’ Ahja. 2012 is weer een roerig jaar geweest. Inmiddels afscheid genomen van een aantal van onze geliefde collega’s zoals Liedewij, Hanneke, Anne, Lodewijk en Karel. Ohja en Ineke.  En Rachel. Ja. Ook zijn we de subsidie voor de supportlijn en onze belangrijkste klant ‘superwas’ kwijt geraakt in verband met hun faillissement. Verandering van pand is ook niet makkelijk geweest natuurlijk, verhuizen is niet altijd fijn, zeker niet voor Joke die nu anderhalf uur moet fietsen, maar het heeft ook zijn voordelen he. Uiteindelijk blijkt dat we op het randje geen verlies hebben gedraaid dus dat is iets wat ze in Engeland fijn zullen vinden maar volgend jaar moet echt beter jongens. Wellicht moeten we half april weer 10 of 15% van jullie laten gaan en verder spijt het me te moeten mededelen dat wij de ontspanningsruimte moeten gaan ombouwen tot een ontvangstruimte voor nieuwe klanten die Dennis voor ons gaat binnen halen, toch Dennis?

Anyways, harstikke goed. We gaan nu een middag teambuilden en dan is het om 17.00 uur afgelopen en kan de vakantie beginnen!

Het 6-koppige team van Games4Groups komt nu binnen en neemt de leiding over. Dit wordt een uitdaging!

Met behulp van Sabine worden zeer diverse teams samengesteld wat nogal wat verontwaardige blikken teweeg brengt. Sophie en Nathalie blijven bij elkaar staan en team 3 staat druk te discussieren over wie het teamcaptainschap mag bekleden. Ja Paul en Storm zitten bij elkaar, dat kan niet goed gaan! Chris wil liever zelf niet in een team en Jan zit nog steeds op zijn stoel.

Het wordt tijd dat we naar buiten gaan. Elk team loopt aan de hand van een plattegrond van het terrein naar hun eerste activiteit. De frisse lucht maakt dat de eerste gesprekken op gang komen tussen de teamleden en bij aankomst bij de activiteit is iedereen de speech van Chris alweer vergeten.  Dennis kijkt tijdens de uitleg om zich heen en ziet dat team 2 al druk bezig is iets met een touw door een hek te doen en een bal erover heen te gooien. Op dat onderdeel ga ik straks scoren! Denkt hij. Maar eerst de breinbrekers. Chris loopt rond en dit is niet Dennis zijn sterkste punt dus hij gaat naast Jan staan en zegt; ‘hee, jij doet toch altijd die prijsvragensudoku’s enzo thuis?’ ‘ Ja, dat klopt!’ zegt Jan verrast. Hij had niet verwacht dat ook maar iemand hier zich zou interesseren in wat hij thuis doet. ‘ Ik ben hier ook best goed in’ en hij begint het raadsel op te lossen. Ze gaan als een speer dus helaas gaat na 10 minuten de toeter om door te gaan naar het volgende onderdeel.

Iedereen schuift door en zo komt iedereen een keer aan bod; de actievelingen sprinten er op los, de handigen voegen houtblokken naadloos in een bak en de securen scoren punt na punt bij de mikspellen.

De sfeer wordt hoe langer hoe beter, je kan de spelen van een kilometer afstand horen. Sophie gilt er op los bij elk voorwerp wat ze verkeerd gooit en zelfs de oudere medewerkers lachen zich kapot als Chris een lama na doet.

Na het 6e onderdeel klinkt voor de laatste keer de toeter en iedereen baalt ervan dat het over is. ‘Dit was wel wat anders dan het vaste bowlingrondje dat we normaal doen’ roept Joke verrast. Met mijn huidige conditie heb ik Piet ruim verslagen bij de endurance-activiteit!

Binnen staat een stamppot buffet klaar en iedereen stort zich erop als wilden. De teams gaan bij elkaar zitten en de gesprekken vervolgen. De sfeer is wederom uitgelaten, maar op een heel andere manier. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen en had dezelfde kansen bij het spelen van het spel. De spanning is om te snijden; Games4Groups is de punten aan het tellen en wie wil nou niet een mooie prijs als een Jamon Iberico poot of hele zalm winnen?

Na een korte eind-opdracht in de vorm van een quiz over het bedrijf is het dan eindelijk zover. Team 4 heeft gewonnen! ‘Totaal niet verwacht na mijn schot in de bosjes’ grinnikt Nathalie tegen Lotte.

De gewonnen champagne wordt direct open getrokken en iedereen krijgt een glas. Vervolgens wordt er tot s’avonds laat geborreld tot het budget ver overschreden is. ‘Thuis wacht nog maar even met de vakantie!’ roept Chris.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *